volte 42

Stanovisko k výsledkům jednání o kandidátce pro krajské volby 2020

13. července 2020 | 01:07

Členové politického grémia ČSSD, které jsme dnes pozvali, aby nám vysvětlili, proč neschválili naši kandidátní listinu do krajských voleb, neměli dost odvahy nám to říct do očí. Nedostali jsme ani žádné konkrétní doporučení, jak vzniklou situaci řešit.

Stanovisko k výsledkům jednání o kandidátce pro krajské volby 2020

Krajské předsednictvo tedy znovu hlasovalo jak o pokračující podpoře našeho koaličního projektu „Lepší Sever“ i o pozici lídra kandidátky Martina Kliky. Drtivá většina členů náš projekt znovu podpořila, protože nám záleží na tom, aby náš sever byl lepší. Proto jsme se spojili s hnutími a lidmi, kteří smýšlejí stejně jako my bez ohledu na jejich politickou příslušnost. Pokud si v Praze myslí, že vědí lépe, co je pro Ústecký kraj dobré, musí to v první řadě projednat s námi.

Zároveň jsem dostal jakožto předseda krajské organizace mandát vyjednat některé změny v kandidátní listině v průběhu tohoto týdne s koaličními partnery a poté předložit předsednictvu ČSSD znovu ke schválení. Protože nám někteří kolegové z předsednictva sdělili, že neměli žádné informace o čem a o kom vlastně hlasují, připojíme ke kandidátce i profily našich kandidátů.

Miroslav Andrt

Věra Nechybová:  Máme v Ústí třít bídu s nouzí? To odmítám 29. září 2020 | 13:15 Věra Nechybová: Máme v Ústí třít bídu s nouzí? To odmítám

Výrazné oddlužení města, zabránění stamilionovým sankcím za dotační chyby předchůdců ve vedení Ústí, zrušení poplatků za svoz odpadu, založení rady seniorů nebo rekonstrukci venkovního areálu koupaliště na Klíši vnímá jako své úspěchy exprimátorka a stávající náměstkyně primátora Věra Nechybová z Ústeckého fóra občanů. V říjnových volbách do krajů kandiduje za hnutí Lepší Sever.

S útlumem těžby uhlí se náš kraj musí přeměnit v lepší sever. Přinutíme českou vládu, aby transformace regionu byla její prioritou. 24. září 2020 | 12:26 S útlumem těžby uhlí se náš kraj musí přeměnit v lepší sever. Přinutíme českou vládu, aby transformace regionu byla její prioritou.

Jaromír Franta se kdysi z důlního zámečníka vypracoval až na pozici vedoucího řidiče velkorypadla v lomu ČSA. Stal se odborovým předákem mosteckých horníků, v současné době působí také v pracovní skupině pro surovinovou politiku při Ministerstvu průmyslu a obchodu a je rovněž členem pracovní skupiny Uhelné komise. Obyvatelé obce Boleboř si jej zvolili již počtvrté za svého zastupitele. Má bohaté zkušenosti jak z hornické profese a prosazování zájmů jejích zaměstnanců, tak i z komunální politiky. Jak vidí budoucnost „svého“ regionu a jaký má „recept“ na jeho proměnu?