volte 42

Stanovisko k rozhodnutí vedení ČSSD nepodpořit zatím kandidátku LEPŠÍ SEVER

4. července 2020 | 05:07

Předsednictvo ČSSD zatím nepodpořilo předloženou kandidátku LEPŠÍ SEVER (původně ČSSD, ProMOST, Ústecké fórum občanů a nezávislí kandidáti) pro letošní krajské volby v Ústeckém kraji. Bez ohledu na toto rozhodnutí náš projekt pokračuje. Zvláštní je, že ani neznáme důvody, které k tomuto rozhodnutí vedly.

Stanovisko k rozhodnutí vedení ČSSD nepodpořit zatím kandidátku LEPŠÍ SEVER

Výsledek hlasování respektujeme, ale budeme chtít od našich vrcholných představitelů a členů předsednictva, kteří návrh našeho kraje odmítli, aby nám toto své nestandardní rozhodnutí a zásah do autonomie kraje vysvětlili. V nejbližší možné době proto svoláme krajské předsednictvo ČSSD, kam pozveme i členy nejužšího vedení ČSSD.

Miroslav Andrt

Věra Nechybová:  Máme v Ústí třít bídu s nouzí? To odmítám 29. září 2020 | 13:15 Věra Nechybová: Máme v Ústí třít bídu s nouzí? To odmítám

Výrazné oddlužení města, zabránění stamilionovým sankcím za dotační chyby předchůdců ve vedení Ústí, zrušení poplatků za svoz odpadu, založení rady seniorů nebo rekonstrukci venkovního areálu koupaliště na Klíši vnímá jako své úspěchy exprimátorka a stávající náměstkyně primátora Věra Nechybová z Ústeckého fóra občanů. V říjnových volbách do krajů kandiduje za hnutí Lepší Sever.

S útlumem těžby uhlí se náš kraj musí přeměnit v lepší sever. Přinutíme českou vládu, aby transformace regionu byla její prioritou. 24. září 2020 | 12:26 S útlumem těžby uhlí se náš kraj musí přeměnit v lepší sever. Přinutíme českou vládu, aby transformace regionu byla její prioritou.

Jaromír Franta se kdysi z důlního zámečníka vypracoval až na pozici vedoucího řidiče velkorypadla v lomu ČSA. Stal se odborovým předákem mosteckých horníků, v současné době působí také v pracovní skupině pro surovinovou politiku při Ministerstvu průmyslu a obchodu a je rovněž členem pracovní skupiny Uhelné komise. Obyvatelé obce Boleboř si jej zvolili již počtvrté za svého zastupitele. Má bohaté zkušenosti jak z hornické profese a prosazování zájmů jejích zaměstnanců, tak i z komunální politiky. Jak vidí budoucnost „svého“ regionu a jaký má „recept“ na jeho proměnu?